Els últims dos dies a Ubud els hem aprofitat al màxim amb l’Èric i el nostre taxista privat, en Tiko. Per una banda hem visitat l’arrossal més famós i proper a Ubud, un dels més fotografiats, Tegallalang. Uns minuts més tard, visitem el temple de Pura Tirta Empul on els balinesos (i els turistes) realitzen rituals per purificar la seva ànima banyant-se en una piscina. També vam poder descobrir el temple de Gunung Kawi, una autèntica meravella que es troba entremig de la vegetació de la selva, palmeres i arrossals. Està dedicat al Déu de l’aigua i és on hi ha enterrats els membres de la família reial. I acabem el dia a Goa Gajah o cova de l’elefant, escultura de pedra tallada a la roca, que amaga la figura de Ganesha al seu interior.
L’últim dia a Ubud, abans de marxar a les illes Gili Air, ens acomiadem de l’Èric i el dediquem a una de les nostres grans passions: la cuina. Durant tot el matí realitzem un curs de cuina amb Periuk Bali que inclou la visita al mercat local, la creació d’una ofrena (capseta amb flors que es fa amb fulles del cocoter) i la preparació de nou plats complets de la gastronomia balinesa. I és que el menjar d’Indonèsia ens ha sorprès molt gratament, bo i saludable a parts iguals. Sembla que vagin un pas més avançat en la cultura del menjar per cuidar la salut del cos. Per tot arreu pots trobar referències a cuina vegetariana, vegana, informacions sobre la nutrició dels aliments o dels condiments que porten els plats, tes i sucs naturals de molts tipus, etc. En definitiva, que el menjar no és una qüestió de la qual preocupar-se si mai podeu viatjar per aquestes terres. A més a més, el preu ajuda a veure-ho tot una mica millor encara!
I nosaltres què vam cuinar? La nostra introducció a la cuina balinesa va ser la següent:
- Salsa balinesa picant o Sambal ulek
- Salsa de cacauet o Saus kacang
- Arròs cuinat a l’estil balinès tradicional o Nasi putih kukus
- Brotxetes de pollastre amb salsa satay (cacauet)
- Curry balinès de pollastre o Kare ayam bumbu bali
- Saquets de peix marinat (enrotllats amb fulla de plataner) o Pepes ikan
- Sopa ayam (pollastre)
- Tempe (tofu fermentat) amb salsa de soja dolça o Tempe manis
- Amanida vegetal balinesa o Sayur urab
- Creps farcides de coco i sucre de palma o Kue dadar gulung
Bon profit!
Durant la tarda visitem el parc Monkey Forest situat al mateix poble d’Ubud. Allí hi passem més de quatre hores passejant i gaudint dels micos com si fóssim nens petits. N’hi ha un munt i viuen per la zona en total llibertat. Acostumats als turistes, no s’espanten i fan la seva vida com si res. Molts cops poden pujar sobre de les persones, però compte, el que comença sent una gràcia pot acabar amb una bona pixada del mico sobre teu! El German i jo vam acabar la visita amb aquest preuat regal. Gràcies micos!
Quina gana que m’està entrant…
M'agradaM'agrada
Estava tot boníssim! El Tempe és un descobriment per nosaltres, ens va agradar molt!
M'agradaM'agrada
Hola! Som la família García! Estem mirant els vostres vídeos i són molt xulos! Els cosins Griselda,Jordina,Marc i Sara, desitgem que us ho passeu molt bé! Molts petons!
M'agradaM'agrada
Ostres! Quina alegria! Esperem poder seguir informant de tot el que anem vivint per aquestes terres. Ara ens trobem a l’illa Gili Air i ens banyem amb les tortugues cada dia a les aigües d’aquí, netes i clares. Una abraçada ben forta!
M'agradaM'agrada
Nosaltres apunt de anar a l’escola!
M'agradaM'agrada