KLCC – KUALA LUMPUR CITY CENTER

Leave a comment Estàndard

Aquests dies hem pogut compaginar dies de feina (estem treballant en l’últim conte popular) amb visites al centre de Kuala Lumpur. Deixem la feina a l’escola per tornar a ser “classe turista“. Això sí, sempre que la pluja ens deixi.

Kuala Lumpur és una gran ciutat que barreja edificis i gratacels alts i moderns amb cases i barris humils. És una ciutat força neta i ordenada, tot i el tràfic intens a certes hores del dia. I de difícil mobilitat perquè no hi ha gaire espai per als vianants… a peu de carrer. Molts dels passos per a vianants es troben a les alçades en túnels aeris que connecten centres comercials amb places o punts d’interès turístics i sovint és complicat trobar l’accés adequat. A més també s’hi veu una gran projecció de futur perquè per tot arreu es veuen obres de grans infraestructures: futurs hotels, autopistes, habitatges, centres comercials…

Ja som uns experts en l’ús d’apps com Grab o Uber i aquí funcionen realment bé. A tot arreu hi anem utilitzant aquest servei o bé aprofitant al màxim els oferiments del Beren per fer-nos de guia. De Kuala Lumpur destaquem la zona on hi ha plaça Merdeka i els edificis que l’envolten: Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club, National Textile Museum…. així com la passejada seguint la vora del riu amb les seves espectaculars fonts d’aigua a pressió on vam poder gaudir de les vistes de la Masjid Jamek, una de les moltes mesquites que hi ha per Kuala Lumpur. Els carrers plens del bullici de la gent, el barri xinès (Chinatown) i els seus temples o els mercats locals de carn, peix i verdures (Wet Market) són una bona oportunitat per gaudir del caos asiàtic. Ens va sorprendre molt el Temple de Sri Mahamariamman (temple hindú) amb una façana acolorida plena d’estàtues i detalls. Amb el Beren vam poder veure un temple xinès, el temple Thean Hou i un cementiri enorme (Hokkien Cemetery), enmig de la ciutat, en una gran zona verda i mig selvàtica protegida i amb vista a l’Skyline de la ciutat privilegiada. Realment impressionant i colpidor al mateix temps. I finalment poder gaudir de la joia de la corona de la ciutat: les Torres Petronas. Molt espectaculars i rodejades d’una gran zona verda. Ara bé, si no plogués tant a les tardes segur que encara ens hauria agradat més.

A vint minuts en cotxe trobem les Batu Caves, conegudes per ser un dels santuaris hindús més populars i una de les icones de Kuala Lumpur. Una impressionant estàtua del Déu Murugan de 47 metres d’alçada, els micos salvatges i 272 esglaons són la benvinguda. Un cop a dalt a l’interior d’una cavitat enorme trobem el temple principal. A pocs metres hi ha la Dark Cave i decidim fer el tour educatiu d’una hora per descobrir les seves grutes i la foscor més absoluta, deixant pas a l’únic so dels milers de ratpenats i el degoteig constant d’aigua. Finalment visitem una tercera cova, Ramayana Cave, on s’amaguen un conjunt d’estàtues hindús que expliquen a manera d’escenes o diorames la història de Raman.

Ja estem a punt de tancar una altra setmana i aprofitarem aquest cap de setmana per tancar els propers passos que volem fer: Borneo. Serà el següent destí abans d’acabar d’explorar la península de Malàisia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s