DE LUANG PRABANG A VANG VIENG

Leave a comment Estàndard

Abans de marxar de LuangPrabang passem un últim dia molt complet i variat gràcies a la llibertat que et dóna una moto. Al matí ens apropem a les Kuang Si Waterfalls on hi ha unes basses d’aigua turquesa, clara i fresca entremig de la naturalesa, unes cascades realment belles. Per arribar-hi, passem pel Tat Kuang Si BearRescue Centre, un centre de recuperació i conservació dels ossos asiàtics negres (SunandMoonbears). Prop de la cascada descobrim un camí que condueix a la part més alta, just on comença a caure l’aigua. Allí coneixem en Bounthonh, un monjo budista que acompanya el seu grup de novicis, i ens convida a banyar-nos amb ells i xerrar una estona. Fins i tot ens convida a visitar-lo al seu temple al vespre. Una molt agradable sorpresa que fa que el dia sigui encara més especial.
Un canvi de temps sobtat ens convida a marxar de la zona i tornar a la ciutat conduint la moto sota una fina cortina de pluja constant.
Afortunadament la pluja acaba just quan arribem a LuangPrabang i tenim temps de visitar altres temples com el Wat Tat Luang, on hi ha uns quants monjos tocant tambors, el WatManorom amb els seus increïbles i magnífics murals pintats o el reconegut complex de temples i estupes, el WatVisounnarath. També ens apropem fins a la desembocadura del riu NamKhane amb el Mekong. I la nit acaba amb la visita al temple WatNongSikhunmueng on ens espera en Bounthonh per fer una llarga i interessant xerrada sobre el budisme, la meditació o la vida dels monjos novells. Moltíssimes gràcies Bounthonh.

L’endemà agafem una furgoneta i en quatre hores ens plantem a Vang Vieng, ciutat rodejada de muntanyes impressionants, el riu Nam Xong i múltiples coves. El millor que podem fer és llogar un altre cop la moto i recórrer els seus voltants combinant coves, muntanyes i banys refrescants. El millor ha estat pujar, i quina manera de pujar, al cim del Pha Ngern on hi ha un mirador amb unes vistes espectaculars de l’entorn i pots apreciar el contrast de l’alçada de les muntanyes adjacents amb la plana on hi ha els camps d’arròs perfectament definits. Però el que més hem fet ha estat endinsar-nos a l’interior de les muntanyes i visitar coves fosques, llargues, de cavitats enormes i completament sols. Algunes són grans com la Tham Phu Kam, on pots refrescar-te a la Blue Lagoon que hi ha al costat. Coves mitjanes com la Hoi Cave i la Water Cave, que com indica el seu nom, es visita estirat dalt d’un pneumàtic tot estirant de les cordes que hi ha ancorades fins a completar el seu recorregut. O coves més petites com l’Elephant Cave o la Loup Cave. En definitiva coves de tots colors i per a tots els gustos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s