I FINALMENT, ADELAIDA

Comment 1 Estàndard

Ja fa dies que hem acabat de recórrer la Great Ocean Road, però nosaltres hem decidit personalitzar la nostra ruta i allargar-la fins a la ciutat d’Adelaida. A poc a poc deixem la costa i el paisatge es va transformant. Passem per llacs, rius, llacunes, boscos, vinyes i camps de pastura plens d’ovelles, vaques i alpaques. Moltes hores de carretera i moltes rectes interminables, travessant paisatges que cada cop són més àrids. Durant el trajecte podem veure força animals atropellats als vorals de la carretera (portem comptats més d’una cinquantena). I és que és fàcil veure cangurs, wallabyes o eriçons gegants situats al costat de la carretera o travessant-la. Una autèntica pena.

Triguem tres dies per anar de Warrnambool a Adelaida, i el que més ens ha agradat és:

  • La Tower Hill Wildlife Reserve, una zona que antigament va ser un volcà i que ara s’ha reconvertit en un espai familiar on pots fer un pícnic fent servir les seves barbacoes públiques, caminar per les seves rutes on pots distingir la forma dels cràters, veure coales enfilats dalts dels eucaliptus o compartir el teu temps amb els emús. Una mena d’ocells gegants amb un coll llarguíssim i unes potes que semblen de dinosaure.

PHT_6323

  • Passejar fins al far de Griffiths Island Reserve, a Port Fairy. A més durant la caminada ens topem amb un wallaby que sembla posar per nosaltres durant una estona, sense espantar-se, just davant nostre.

PHT_6360

  • El Parc estatal de Cape Nelson, amb el seu fotogènic far i els seus increïbles penya-segats amb un oceà molt mogut i unes onades que trenquen contra la roca amb una força desmesurada. Un lloc preciós que impacta de veure. Dins del parc també visitem The Petrified Forest, una mena de zona plena de roques cilíndriques que semblen troncs d’arbres petrificats i The Blowholes, unes roques erosionades per la força del vent i del mar. I és que les onades d’aquest lloc són potser les més altes i fortes que hem vist mai.

PHT_6457

  • Granite Island, on hi ha un Tramvia tibat per cavalls que funciona des del 1878. Durant la nit podem veure pingüins blaus i alguns possums (una mena de gat amb una cua gegant).

6-4 - 25 de 149

  • Sellicks Beach i Aldinga Beach. Unes platges enormes on pots accedir-hi amb el cotxe, conduir per dins de la sorra, aparcar on vulguis i gaudir d’un bon bany.

6-4 - 111 de 149

I finalment, Adelaida. Aquí ens trobem, una vegada més, amb en Jeff i la Lesley; una parella encantadora que vam conèixer a Vietnam i que ens han convidat uns dies a casa seva. En Jeff i la Lesley ens obren la porta de casa seva i no podem estar més que agraïts i feliços de trobar-nos persones que són un autèntic tresor. Una bona conversa per posar-nos al dia i un àpat boníssim i molt complet són una gran rebuda que no pot ser més espectacular. Les sorpreses no acaben aquí perquè tenen planificat un munt de visites a fer. L’endemà comencem la ruta per Adelaida i els seus voltants. Ens porten fins a Port Noarlunga, a veure la platja i el seu preciós moll de fusta. També ens porten a Mc Laren Vale Wine Region, una zona plena de vinyes on pots entrar en alguns cellers per descobrir la seva història com el de Hardy’s Tintara o degustar cerveses locals a Goodiesoj Brewery o vins a Battle of Bosworth Wines. En aquest últim celler ens preparen un pícnic espectacular davant de les vinyes, així que comprem un bon vi amb bombolles refrescants per celebrar-ho com Déu mana. El dia acaba veient la posta de sol a Glenelg Beach, la platja principal d’Adelaida. Un dia genial. És molt emocionant comprovar com hi ha persones que t’ofereixen tant a canvi de res.

Nosaltres, com a mostra d’agraïment, els hem preparat un sopar i és que compartir aquests moments és un dels records més valuosos que ens endurem del nostre viatge. Moltes gràcies Jeff. Moltes gràcies Lesley.

One thought on “I FINALMENT, ADELAIDA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s