KOTA KINABALU

Leave a comment Estàndard

Tornem a Kota Kinabalu, o KK com ho diu la gent d’aquí, per passar els dos últims dies a Borneo. KK és la capital de Sabah, el Borneo malai. És un poble gran o una ciutat petita segons com es miri davant de la costa. Ens ha agradat força tot i que a primera vista no semblava tenir res d’especial, però amb dos dies hem pogut descobrir la zona portuària, on un munt de vaixells de pesca porten centenars de peixos i marisc fresc cada dia. És sorprenent la quantitat de parades de menjar que es munten cada vespre en aquesta zona per aprofitar-ho i, evidentment, és una oportunitat única per degustar “seafood” bo, de qualitat i barat. Prop de la zona també hi ha mercats locals plens de parades rudimentàries que formen passadissos estrets que conviden a passejar-hi relaxadament. Quedem captivats pels colors i les olors de les fruites, les verdures, les herbes, la carn o les desenes d’altres productes que no sabem ni què són. Hem pogut gaudir d’aquestes escenes durant la nit i durant el dia, i el contrast de com es veu una mateixa zona segons l’hora del dia ens ha fascinat. També hem pogut veure una posta de sol espectacular, potser una de les millors que hem vist mai!

L’últim dia l’hem aprofitat per visitar part del Tunku Abdul Rahman Park, un grup de 5 illes molt properes al port de KK: Gaya, Sapi, Manukan, Mamutik i Sulug. Nosaltres ens hem decidit per visitar Sapi i connectar després amb Manukan. Cada dia surten vaixells des de la terminal de ferris de KK i per un mòdic preu pots visitar-les en l’ordre que vulguis, pactant les hores de transport entre illes prèviament. Sapi és una illa petita amb aigües espectacularment cristal·lines. Pots veure-hi un munt de peixos de colors o entretenir-te mirant com es banyen els xinesos tapats de dalt a baix (alguns fins i tot combinen barret de palla amb salvavides) i l’art que tenen a l’hora de nedar. Manukan és molt més gran, amb una zona de platja molt bonica i amb rutes per caminar. Després del segon bany del dia, i d’un dinar senzill de quatre euros, hem fet una passejada d’un quilòmetre i mig per l’interior de la selva fins a un mirador. Un dia complet, amb molt bon temps que s’ha convertit en un comiat perfecte de Borneo.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s