CHIANG MAI: TEMPLES, MERCATS I BON MENJAR

Leave a comment Estàndard

El que més ens agrada de Chiang Mai, a part de la bona companyia olesana, és poder passejar per la part antiga dins de les muralles i descobrir múltiples temples amagats o bé apropar-se a algun dels seus mercats. I és que n’està ple, de temples i mercats! El millor doncs és perdre’s sense rumb o deixar-se portar per persones que saben on anar i què veure, com és el cas del Ramon i la Núria. A més de visitar un munt de temples ens porten a mercats no tan turístics i 100% autèntics. Convé destacar el mercat nocturn de fruita i verdura que organitzen els mateixos treballadors cada vespre quan baixen del camp, amb furgonetes plenes fins dalt i parades diverses on hi pots trobar de tot. Evidentment hem aprofitat l’ocasió per tastar fruita que fins ara ens era totalment desconeguda a un preu immillorable. Una gran experiència que val la pena viure.

A més dels mercats visitem un munt de temples. Quasi que podem afirmar que n’hi ha un a cada cantonada. I tot i que un cop vist un temple, sembla que tots siguin iguals, en destaquem uns quants que ens han enamorat:

  • Wat Chedi Luang: el més important i impressionant de moment que hem vist. Amb unes runes espectaculars i ple de racons a descobrir.
  • Wat Phan Tao: un temple petit de fusta amb un buda gegant i una pagoda daurada al costat.
  • Phra Singh Temple: un altre dels més importants. A l’anar-hi durant el vespre el color daurat de les seves pagodes es veia ben especial.
  • Wat Chiang Mun: un temple petit amb la típica pagoda daurada però amb la base plena de figures d’elefants. Una grata sorpresa fora dels temples destacats a les guies.

I tot i que caminant podem anar fàcilment per tot arreu, per moure’ns pels voltants de la ciutat fem servir els tuk-tuk vermells. És el cas del temple de Wat Phra That Doi Suthep, que es troba dalt d’una muntanya propera. Molt bonic, però sent diumenge i cap d’any l’hem trobat massa ple de gent i el camí per anar-hi s’ha fet llarg i pesat.

Caminar tant ens fa obrir la gana i el Ramon i la Núria també ens cuiden molt en aquest aspecte. Amb ells descobrim locals de menjar vegetarià boníssim i a preus també assequibles.

Així doncs aquests dies els estem gaudint moltíssim i acompanyats d’olesans com l’Eduard, la Núria i el Ramon ens sentim com a casa. Esperem que l’any que ve, que en pròximes hores iniciem, segueixi sent igual d’apassionant. Bon any nou a tothom. Feliç 2018, o millor dit, feliç 2561!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s