DE HALONG BAY A NINH BINH

Comment 1 Estàndard

Un últim dia a Halong Bay. Cal aprofitar-ho al màxim. Un paisatge així és difícil que es repeteixi… o no? A les 7.00 h del matí ja som a taula esmorzant i gaudint de les vistes. La jornada ens proporciona una visita a una fàbrica de perles flotant (una curiositat que serveix per al·lucinar amb els preus d’alguna d’aquestes joies marines) i una estona de caiac, que és més fàcil i relaxant del que sembla. Aprofito per apropar-me a les majestuoses roques que s’alcen en vertical fins a tocar-les. Un cop ja tornem a ser a bord ens mostren com es fan els spring rolls freds típics vietnamites. Boníssims, per cert. I finalment dinem a les 11 del matí! Fa un sol radiant (per fi un dia de sol esplèndid) i just acabem el dinar pugem a la terrassa per gaudir del paisatge, el que creiem seria una última vegada. Realment voldríem que aquesta experiència no acabés mai!

Quan el creuer arriba a port el bus ens espera per tornar a Hanoi. Des d’allí tenim pensat anar a l’estació de trens i comprar bitllets fins a la província de Ninh Binh. Dues hores i mitja més tard i acompanyats del Jeff i la Lesley, una parella australiana que vam conèixer al creuer, arribem a Ninh Binh. Toca descansar ja que l’endemà ens llevem ben d’hora.

Un cop llevats, ens abriguem perquè encara fa força fred i el dia es presenta ennuvolat i amb una cortina molt fina de pluja constant. Lloguem una moto per intentar veure el màxim de coses. El lloguer és molt barat i aquí el tràfic no és com a Hanoi. Ens dirigim a Trang An, a quinze minuts en moto, una zona que vol fer la competència a Halong Bay (de fet es coneix com el Halong Bay de terra) i francament potser ho aconsegueix. Allí agafem una petita barca de rems. Una dona vietnamita ens porta pel riu durant les quasi tres hores de trajecte. L’aigua és clara i neta. Tot és calma i tranquil·litat. Només se senten els ocells, el vent entre la vegetació, alguns crits d’animals i el ritme constant dels cops de rem contra l’aigua. El paisatge és impressionant i aclaparador. A cada banda del riu es repeteix la fórmula de Halong Bay, muntanyes altes de roca calcària, escarpades, majestuoses i amb abundant vegetació. Durant el trajecte amb la barca travesses coves i temples molt antics (alguns ubicats al mig de l’aigua). A més la boira i el plugim constant reforcen el caràcter de la zona que esdevé quasi màgic. Per sorpresa nostra un dels punts que es veuen forma part del rodatge de la pel·lícula Kong: Skull Island del qual conserven algunes cases de palla i un vaixell. Haurem de tornar a veure la pel·lícula! Increïble començament del dia a Ninh Binh.

Columna 1 (pel·lícula) – Columna 2 (Trang An)

Durant tot el dia també hem pogut veure una part de la zona de Hoa Lu, antiga capital de Vietnam, i la pagoda de Bich Dong, construïda el 1428 amb un petit temple ubicat entre les roques dalt d’una de les típiques muntanyes que hi ha per la zona.

Porta entrada Hoa Lu

PHT_1676

Pagoda Bich dong

PHT_1701

Un cop es fa fosc tornem la moto a l’hotel, recollim les maletes, aprofitem per fer un bon àpat i ens dirigim a l’estació de tren. Passarem onze hores al tren, des de les 21.45 h fins a les 8.45 h, fins a arribar al nostre pròxim destí: Hue.

 

One thought on “DE HALONG BAY A NINH BINH

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s