“ISLAND HOPPING” A EL NIDO

Leave a comment Estàndard

Marxem de Port Barton direcció a El Nido amb una furgoneta compartida. Després de tres hores de rally, perdó de viatge, arribem a una mena de Port Barton vitaminat. El Nido és també un poble de costa però molt turístic, ple de parades de menjar, botigues, restaurants, tricicles i molta gent que va amunt i avall. El poble està envoltat d’unes formacions rocoses molt altes i té una platja principal bastant gran des de la qual es veuen un munt d’illes. Aquest és el reclam de la zona. Aquí tothom fa el que es coneix com a “Island Hopping“, és a dir, agafar un bangkas i anar saltant d’illa en illa. De fet per tot arreu pots trobar diferents tours per descobrir diferents grups d’illes. Recomanats per la informació que trobem a diferents blogs a Internet i per amistats que ja havien visitat Filipines anteriorment triem el tour C i, a més, ho fem acompanyats de tres noies d’Albacete que són guapíssimes i molt simpàtiques: Bea, Inés i Noe. Poder compartir amb elles aquesta experiència ha fet que encara sigui més divertida i amena.
Durant el tour C, a part de gaudir d’un paisatge impressionant, fem cinc parades:

  1. Helicopter Island, una illa que rep aquest nom a causa de la seva forma. Aquí gaudim d’un primer bany en aigües cristal·lines i de tons blaus d’aquells que enamoren a primera vista. Disposa d’una zona per fer snorkel amb formacions de corall i molts peixos que és una passada.
  2. Talisay Beach, una platja petita que es troba a peu d’una formació rocosa impressionant. Aquí és on ens preparen un dinar (inclòs en el preu del tour) abundant i molt bo. També hi ha una zona on es pot fer snorkel on pots nedar entre la roca que toca la costa i un precipici que s’endinsa en la foscor de les profunditats marines. Acollona i emociona alhora.
  3. Hidden Beach. Per accedir a aquesta platja secreta has de passar per un forat que hi ha en una roca tot submergint-te dins l’aigua i descobrir un petit paradís amagat on sembla que no hi hagi res a primera vista. Impressionant.
  4. Secret Beach, la platja que va inspirar la pel·lícula “La Playa” però que finalment es va rodar a Tailàndia perquè el govern filipí no va donar el permís per fer-ho aquí. La veritat és que el lloc és una passada.
  5. Matinloc Shrine, en aquest punt decidim no baixar del bangkas perquè ens fan pagar un extra. Una desagradable sorpresa que no ens havien dit a l’hora de triar el tour C. L’únic punt negatiu del dia.

Estar a El Nido és això: descobrir illes, descansar, prendre el sol, fer unes cerveses amb bona companyia durant les “happy hours” i passejar pels carrers o per la platja fins que et cansis. Aquests dies també hem aprofitat per visitar la platja de Corong, la més propera a El Nido. Un dia radiant i unes vistes molt maques fan que pas a pas, tot seguint la costa i sense adonar-nos, arribem a la platja de Cabanas que es troba a 4 kilòmetres de El Nido. La recompensa per l’esforç val la pena: una platja molt gran d’aigua neta i fresca, rodejada de palmeres i amb una sorra blanca i fina. Aquí hi passem tota la tarda. Abans que el sol es pongui tornem a El Nido, aquest cop negociant un bon preu amb un tricicle. És hora de dutxar-se, sopar alguna cosa i anar a dormir. Demà toca fer més de sis hores de viatge en furgoneta per tornar a Puerto Princesa. Un últim dia a Palawan abans de tornar al caos de Manila.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s