SIEM REAP, CIUTAT DE TEMPLES

Comment 1 Estàndard

Deixem Phnom Penh per anar a Siem Reap. Ens han dit que els pròxims tres dies celebren l’Any Nou, o sigui que ens hi apuntem. La idea de poder donar la benvinguda al nou any dues vegades ens agrada força. Així que agafem un bus de la companyia Larryta i set hores més tard ja som a lloc. Siem Reap s’ha convertit en una ciutat massa turística i nocturna. Tot és ple de bars, restaurants, llums de neó, mercats ambulants i locals de festa. A més és Cap d’Any i per aquestes dates arriba turisme de tot arreu per celebrar el Angkor Sankranta 2018 que comença el 14 d’abril i acaba el 16 d’abril.
La calor continua sent molt asfixiant, o sigui que aprofitem només els matins i els vespres per sortir a veure coses. El que més ens ha agradat és passejar per entremig dels passadissos estrets del Psar Chaas, The Old Market i sorprendre’s de les seves olors, colors i maneres de vendre. També visitem el Wat Preah Prom Rath, un temple amb grans patis, budes i murals amb relleu pintats a les parets.
Evidentment degustem el menjar típic de la zona per tastar plats de la cuina khmer molt bons i barats o ens refresquem amb una pinta de cervesa. Ja al vespre ens apropem a Angkor Wat on munten el Angkor Sankranta 2018. És increïble la quantitat de gent que hi ha. Davant d’unes vistes privilegiades del temple més famós de Cambodja, il·luminat en tons blancs i blaus hi trobem paradetes de tot tipus on fan dansa, juguen a escacs, llueixen vestits tradicionals o participen en cerimònies religioses. Encara en queda una sorpresa final i és que per tot arreu la gent es dedica a fer una guerra d’aigua. Grans, joves i infants porten pistoles d’aigua, cubells o mànegues i es dediquen a remullar-se mútuament. En especial als carrers propers del Pub Street on es concentra tothom per crear un ambient festiu únic. Tothom balla, riu, juga, es mulla i s’empastifa la cara amb una mena de pols de color blanc mentre es desitgen un “Happy New Year“. Un cop xops de dalt a baix marxem a dormir. L’endemà toca llevar-se d’hora per visitar els temples.

A les 4:30 h de la matinada sona el despertador. Hem quedat amb el nostre conductor de Tuk Tuk privat per comprar les entrades al complex i fer el circuit d’un dia. Tenim temps fins a la una del migdia per veure un munt de temples i suar la gota gorda.

  • Primer ens aturem a Angkor Wat per veure sortir el sol i explorar el temple hinduista més conegut de tots. Una preciositat que resisteix el pas del temps d’una manera formidable.

15-4 - 170 de 474

  • Travessem les portes del Angkor Thom per accedir al temple de Bayon, on s’alcen unes torres de pedres on destaquen unes cares somrients de diferents budes gegants al capdamunt.

15-4 - 234 de 474

  • Dins d’Angkor Thom també visitem el Baphuon Temple en forma de piràmide on les escales de pujada o baixada són d’infart. I també el Terrace of Elephants, unes restes amb múltiples figures de guerrers i uns caps d’elefants on la trompa fa de columna.

15-4 - 323 de 474

  • El Ta Prohm, un temple ple de runes on les arrels dels arbres sembla que el devorin. És el temple més cinematogràfic de tots perquè s’hi van enregistrar escenes de la pel·lícula Tomb Raider.

15-4 - 432 de 474

  • La visita acaba amb el Banteay Kdei, un temple més petit i humil però amb el mateix encant.

15-4 - 466 de 474

Acalorats i molt cansats tornem a l’hotel amb l’únic objectiu d’omplir la panxa, banyar-nos a la piscina i descansar una mica. Demà serà un altre dia!

One thought on “SIEM REAP, CIUTAT DE TEMPLES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s